Súlyos sérülések

2022.01.14. 06:10

Az orvosok mentették meg a fagyhaláltól a tigriskölyköt (videó)

A néhány hónapos kölyök erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa pedig elüszkösödött egy sérülés nyomán.

4-5 hónapos szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól orosz állatvédők a távol-keleti Tengermelléki határterületen. Az orosz állatvédők szerdán közölték, hogy küzdenek a kis nőstény életéért.

A lesoványodott tigrist a múlt év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton az orosz Távol-Keleten. Az állat számos fagysérülést szenvedett.

A halász értesítette az állatvédőket, akik a szibériai tigriseket mentő központba vitték a kölyköt. Szergej Aramiljev, a központ vezetője elmondta, külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán.

A nagyjából 20 kilós, vagyis az ennyi idős tigrisek súlyának felére fogyott állat intenzív rehabilitáció eredményeként mostanra 10 kilót hízott, elfagyott farokvégét levágták. A múlt héten pedig 2 és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

Oroszország és Kína ad otthont a szibériai tigriseknek, amelyeket a Természetvédelmi Világszövetség, a IUCN a veszélyeztetett állatok vörös listáján tart nyilván. Oroszországban körülbelül 600 él közülük a Természetvédelmi Világalap, a WWF oroszországi szervezete vezetője, Pjotr Joszipov szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!