Hihetetlen!

2022.07.04. 12:27

Só és méz – elképesztő a végeredmény

Nem hiába mondják, hogy nagyon izgalmas a csokoládé vagy a méz sóval.

A sós karamell már hosszú ideje nagy kedvenc, de érdemes kipróbálni más összeállításokat is - írja a Vidék íze A sós édességekhez használhatjuk a legegyszerűbb, legolcsóbb sót is, de még jobb lesz a végeredmény, ha valamilyen sókülönlegességet adunk a desszerthez.

Rózsaszín Himalája só

Szép színét a benne lévő vas-oxidnak köszönheti. Erőteljes íze miatt jól illik a húsos ételekhez is. Pakisztánban bányásszák, néhány száz kilométerre a Himalájától. Nagyon sokféle gyógyhatást tulajdonítanak neki: méregtelenítés, energetizálás, fogkő-eltávolítás stb. 

Fekete só

Eredeti neve Kala namak, Indiában és más ázsiai országokban gyakran használják. Jellegzetes kénes, füstös ízét a benne rejlő ásványi anyagoknak köszönheti. Nagyon jól illik zöldséges, vegán ételekhez.

Füstölt tengeri só

Húsokhoz, halakhoz, tésztaételekhez, csokoládés édességekhez.

Recepteket ide kattintva talál. 

Borítókép: illusztráció

Címkék#méz#só

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!