Feltöltődés

2022.07.15. 18:29

Nehéz helyzetben lévő családokat nyaraltat a Mészáros Csoport

Idén is nehéz helyzetben lévő egyszülős és nagy családok tagjait nyaraltatja térítésmentesen a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány, 200 millió forinttal támogatva 3200 ember eljutását Zalakarosra és a Balatonhoz a nyár végéig - hangzott el az alapítvány és az együttműködő szervezetek pénteki sajtótájékoztatóján Zalakaroson.

A Pro Filii Alapítvány - az Egyszülős Központ és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közötti együttműködési megállapodás keretében - a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjének mobil- és üdülőházaiban fogadja a családokat.

Zalakaroson - ahol éppen tíz nagy család nyaral - a szálloda halljában tartott sajtótájékoztatón Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a mai időkben, amikor a szomszédos országban elhúzódó háborús helyzet mindenkire kihat, az aszály következményeivel is szembe kell nézni, és itt kopogtat az ajtón a pandémia hatodik hulláma, különösen felértékelődik az ilyen üdülés lehetősége. A zalakarosi szállóban és a két balatoni kempingben öt éjszakát maradhat egy-egy család. 

Ezeken a helyeken igazán minőségi időszakot tölthetnek el egymással a családtagok, akár három generáció is együtt, hiszen a szállás mellett félpanziós ellátást is biztosítunk számukra 

- mondta.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője arról beszélt, hogy az országban több mint 300 ezer olyan család él, több mint félmillió gyereket nevelve, amelyből vagy az édesapa, vagy az édesanya hiányzik. Kiemelte, hogy ezeknek a családoknak több mint a fele, vagyis több mint 400 ezer ember nehéz anyagi helyzetben élt már akkor is, amikor még nem volt járvány, háború, gazdasági válság. 

Ha egy család nehéz helyzetben van, a pihenés, az üdülés, a feltöltődés az első, ami kimarad az életükből 

- jegyezte meg, megindokolva, miért is nagy a jelentősége, hogy a Mészáros Csoport már harmadik éve biztosítja több mint 1500, egyszülős családban élő ember számára a lehetőséget. Így a három év alatt csaknem ötezren tudtak-tudnak együtt nyaralni, feltöltődni az egyszülős családokból a támogatás révén, többségüknek az életében először adatik ilyen lehetőség - mondta. "A visszajelzésekből azt látjuk, hogy a nyaralásnál is többet, életre szóló élményeket is kapnak a résztvevők" - fűzte hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke is azt hangsúlyozta, hogy a mai gazdasági válságban különösen fontos a hátrányos helyzetű családok számára a pihenés, a feltöltődés lehetősége. Elmondta, hogy óriási az igény a családok részéről "ezekre a pillanatokra". A nagycsaládosoknál több mint hatszoros volt a túljelentkezés. A kiválasztásnál szempont volt, hogy olyanok élhessenek a lehetőséggel, akik még nem nyaraltak, vagy akik még életükben nem jutottak el a Balatonhoz - mondta.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!