Koronavírus

2022.08.03. 06:15

Hongkongban ismét betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállításon

Több tíz millió látogatót és több száz kiállítót várnak az ötnapos eseményre.

Hongkongban betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállítás látogatói számára: tilos levenni a maszkot és akár csak megkóstolni a standokon kiállított ételeket a koronavírus-járvány során életbe léptetett korlátozások miatt – jelentették be a szervezők kedden.

Több tíz millió látogatót és több száz kiállítót várnak az ötnapos eseményre, amely augusztus 11-én kezdődik a hongkongi kongresszusi és kiállítási központban.

A kiállítás területén nem lesznek étkezőhelyiségek, és valamennyi látogatónak maszkot kell viselnie kell a közegészségügyi és járványügyi korlátozások miatt – közölte Sophia Chong, a világkiállítást szervező Kereskedelemfejlesztési Tanács (TDC) megbízott vezérigazgatója.

Megértjük, hogy a látogatók szeretnék megkóstolni a kiállított ételeket. Reméljük, hogy a kiállítást ismét meg tudjuk rendezni a világjárvány után is, amikor már biztonságosan és egyszerűbb higiéniai szabályokkal összhangban tudjuk ezt megtenni

– tette hozzá.

A döntés egy nappal azután született, hogy a hongkongi kormányzat korlátozással, de engedélyezte a város népszerű rugbykupája, a Hong Kong Sevens szurkolóinak, hogy novemberben részt vegyenek a csapatok mérkőzésein: italt szabad lesz fogyasztani, de tilos lesz étkezni a stadion lelátóin, és minden korty ital elfogyasztása között maszkot kell viselni.

Sophia Chong nem aggódik a kiállításon bevezetett intézkedés következményei miatt, mivel az étkezési tilalmat már a tavalyi rendezvényen is alkalmazták.

Az idei gasztronómiai világkiállításon ugyanannyi kiállító lesz, mint a tavalyi eseményen

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

Hongkongban a szigorú kínai járványügyi előírásokhoz hasonlóan „zéró tolerancia” jellegű korlátozások vannak érvényben.

A harmadik éve tartó karantén során továbbra is szigorú határőrizeti és közösségi távolságtartási előírásokat érvényesítenek a hatóságok: tilos például a négy főnél nagyobb társaságok gyülekezése a nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban.

Borítóképünk illusztráció. Szájmaszkot viselő vásárlók egy hongkongi zöldségpiacon 2020. február 22-én. Fotó: MTI/EPA/Featuretechnika/Miguel Candela

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!