Megoldották

2022.08.13. 07:00

Kerekeken közlekedik a mozgássérült angliai teknős (videó)

Eddie, a háziállatként tartott teknősbéka a szabadban történt támadás és a dupla amputáció óta új életet kezdett.

"Kicsit őrületes lett a dolog"- mondta Eddie gazdája, Emma McNicholas a Fox News Digitalnak adott telefonos interjújában. Az Eddie nevű teknős videón látható, amint egy csempepadlón közlekedik - ügyesen manőverezik az új "felfüggesztésnek" köszönhetően - írja az Origo.

A McNicholas családot, akik anglia északnyugati részén, egy Warrington nevű kisvárosban élnek, tavaly kérdezték meg, hogy vállalnák-e Eddie-t - annak ellenére, hogy már volt egy másik teknősük.

"Eddie előző gazdája azt mondta, hogy nem tud többé gondoskodni róla" - mondta McNicholas.

Bár Eddie-nek talán volt néhány korai bukkanója az úton, a McNicholas család egy olyan otthont kínált neki,ahol kényelmes életet élhet, és szabadon kószálhat.

Májusban eddie-t valószínűleg egy patkány támadta meg, miután éjszaka kiszökött az udvarra.

Eddie-nek - aki sokkal gyorsabb, mint teknőstestvére - sikerült megszöknie a bent lévő ketrecéből, és kiment az ajtón, majd visszament a hátsó kertbe. Csak akkor vették észre, hogy Eddie nem ott van, ahol lennie kellene, amikor reggel lement a földszintre, hogy felkészítse a gyerekeket az iskolába. 

"Kijöttem az udvarra és megláttam Eddiet, aki csupa vér volt."

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!