Merész

2022.08.23. 08:00

Rendkívüli jutalom járt az illegális szörfösöket azonosítónak

Az olaszországi Velence polgármestere szerint a két szörfös nevetségessé tette és megalázta a város polgárait.

A velencei Canal Grande, ahol az illegális szörfösök megbontották a rendet

Forrás: Shutterstock

Keresnek két férfit, akik a Grande Canal csatornán raliztak a gondolák és csónakok között elektromos szörfdeszkákkal. A csatornán tilos a szörfözés, az ügyben büntetőeljárás indult – írja a Világgazdaság.

A két hullámlovas videóra vette az eseményeket. A város polgármestere egy vacsorát ajánlott fel annak, aki azonosítja őket – írta meg a BBC

A közösségi médián osztották meg a videókat, amelyen a Canal Grandén hajtják az elektromos szörfdeszkáikat (Foil Board), és szlalomoznak a gondolák és a csónakok között.

Az elektromos szörf (angolul foil board) egy olyan szörfdeszka, amelynek az alján egy hosszabb rúd van, annak a végén egy motorral, az hajtja a deszkát. A Canal Grandén mindenféle vízi sport tilos, ez viszont nem tartotta vissza a két személyt, hogy megzavarják a rendet a város legfontosabb vízi útvonalán.

A videófelvételek már önmagukban is a helyiek rosszallását váltották ki, Brugnaro polgármester pedig olajat öntött a tűzre azzal, hogy azt állította, a két szörfös nevetségessé tette és megalázta Velence polgárait.

A két szörföst azóta azonosították – írta ki Luigi Brugnaro polgármester a Twitter-oldalára.

Az nem derült ki, hogy a polgármester betartotta-e az ígéretét, és meghívta-e vacsorázni a szörfösöket beazonosító tanút. Azt viszont közölték, hogy a két személy ellen büntetőeljárás indult a csatorna menti hajózás biztonságának veszélyeztetése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!