Döbbenetes érvelések

2022.09.03. 09:34

Így akarják normalizálni a pedofíliát

Egy belga akadémikus, aki saját bevallása szerint is pedofil, az állítja, hogy a gyermekekhez való beteges vágyódás mindössze egy szexuális orientáció, amit el kéne fogadni mindenkinek.

Az álnéven publikáló belga akadémikus szerint a pedofíliát el kellene fogadnia a társadalomnak

Fotó: Shutterstock

A férfi Brecht Vaerwaeter álnéven hozta nyilvánosságra a tanulmányát, nyilvánvalóan azért, hogy megvédje magát a büntetőjogi felelősségre vonástól - számolt be róla a V4NA Hírügynökség. 

Az álnéven publikáló belga akadémikusnak a Controversial Ideas weboldalon közzétett tudományos tanulmánya szerint a pedofíliát szexuális irányultságnak kellene minősíteni, és a “kiskorúakhoz vonzódó személyeket” el kellene fogadnia a társadalomnak.

Azzal érvelt, hogy sok férfi, valamint néhány nő szinte kizárólag kiskorúakhoz vonzódik, ezért a társadalomban támogatni kellene őket. Rámutat a múlt pedofilbarát társaságaira, mint például az Észak-Amerikai Férfi-Fiú Szerelmesek Szövetsége (NAMBLA), a Project Truth és a hollandiai székhelyű Vereniging Martijn, amelyek mindegyike tagságot kapott a Nemzetközi Leszbikus és Meleg Szövetségben 1994-ig.

Vaerwaeter “A pedofil mint emberi lény: Egy autoetnográfia egy marginalizált szexuális orientáció elismeréséért” című munkáját egy feminista oldal fedezte fel a napokban, és hívta fel rá a figyelmet.

Ebben Vaerwaeter részletezi saját, a kisfiúkhoz való vonzódását és a gyerekekkel szerzett szexuális tapasztalatait, és azt állítja, hogy először 17 éves korában jött rá a kisfiúk iránti vonzalmára. “Az iskolai menzán sorban állva a tekintetem a csoportokban gyülekező fiatal gyerekekre tévedt. Tornaórákon pedig a másodéves fiúk sima vádlijaiban gyönyörködtem” – írta.

Vaerwaeter a továbbiakban részletezi saját pedofíl múltját, beleértve azt is, hogy egyszer egy tizenhárom éves fiúval volt együtt egy sátorban, akit megkívánt. “Óvatosan közelebb kúsztam hozzá. Gyakorlatilag kanálpózban voltunk”, majd pedig hozzátette, hogy ennek következtében hosszan tartó és fájdalmas erekciója volt. “Ahogy reméltem, nem csak az alvásról szólt a dolog, hiszen a fiú nem volt ellenére némi birkózásnak és kölcsönös csiklandozásnak” – írta. Egy másik példában Vaerwaeter elmeséli, hogy egy 15 éves fiúval töltötte az éjszakát. “Megragadta a kezemet, és az arcára nyomta. Az érzelmektől elborulva simogatni kezdtem az arcát, majd egy kicsit kinyitotta a száját, és egy ideig szopogatta az ujjamat”.

A fiatal fiúk iránti általános vonzalmát kibővítve azt mondta, hogy “egyértelmű volt, hogy egy fiatal, hormonoktól túlcsorduló pubertáskorú fiú kézzel történő beavatása az orgazmus világába minden bizonnyal sokkal nagyobb kielégülést nyújtana nekem mint a szex”.

Folytatva a társadalmi elfogadás melletti érvelését, az akadémikus a pedofília elfogadására szólította fel az LMBTQ+ közösséget, azt állítva, hogy ők egy sajátos szexuális kisebbség, akiket ugyanazok a megbélyegzéssel, diszkriminációval és társadalmi elszigeteltséggel kapcsolatos problémák érintenek, mint az LMBTQ közösség többi tagját, bár nagyobb mértékben.

“Ha a közösség befogadó akar lenni, akkor meg kell felelnie a betűszóban szereplő + jelentésének, a pedofília mint szexuális irányultság elutasítása etikátlan és intellektuálisan igazságtalan” – állította a pedofil férfi.

A Journal of Controversial Ideas című folyóiratot, amelyben a cikket publikálták, Jeff McMahan és Peter Singer filozófusok alapították azzal a céllal, hogy az akadémikusok a szabad eszmecsere érdekében, Vaerwaeterhez hasonlóan álnevek alatt publikálhassanak megosztó témákban.

Az álnéven publikáló akadémikus nézete, a pedofília normalizálására való törekvés egyébként nem újkeletű. Egy bebörtönzött szexuális bűnözőkkel foglalkozó szakmai tanácsadó egy nemrégiben feltöltött YouTube videójában például marginalizált kisebbségnek titulálta, és megvédte a pedofilokat, akik szerinte “kiskorúakhoz vonzódó személyeknek”, a “pedofil” kifejezés pedig elítélő, bántó és sértő. Szerinte ezek a kiskorúakhoz vonzódó emberek a legjobban megbélyegzett társadalmi csoport, akik a szélesebb népesség becsmérlő kijelentéseitől szenvednek.

De korábban egy professzor is kiállt a pedofilok mellett. Ole Martin Moen, egy meleg férfi, a norvégiai Oslo Metropolitan Egyetem etika professzora, és az átlagember számára egészen sajátos módon gondolkodik a pedofíliáról, szerinte ugyanis van jó és rossz pedofília.

“Ebben a tanulmányban azzal érvelünk, hogy a pedofília csak azért rossz, mert kárt okoz a gyermekeknek, és hogy maga a pedofília, valamint a gyermekeknek kárt nem okozó pedofil megnyilvánulások és gyakorlatok erkölcsileg rendben vannak”

– olvasható egy tankönyvi anyagban, amelyet Moen írt. Moen részletezi a “felnőtt-gyermek szex” mellett és ellen szóló érveket, mielőtt végül arra a következtetésre jutna, hogy “a felnőtt-gyermek szex kategorikusan nem annyira káros”. Moen azt is állítja, hogy azokat a pedofilokat, akik nem élnek vissza szexuálisan a gyerekekkel, “dicsérni” kellene “csodálatra méltó akaraterőjükért”, és azt mondja, hogy a pedofilok elítélését a vonzalmuk miatt “igazságtalannak” kell tekinteni.

Tanulmányában Moen felszólította a törvényhozókat is arra, hogy a pedofíliáról szóló információkat tanítsák az iskolákban, azt sugallva, hogy a középiskolások “bizonyos százalékának” veleszületett pedofil szexuális identitása van.

A professzor azt is sürgeti, hogy enyhítsenek a gyermekpornográfiára vonatkozó szigorú szabályokon. Úgy véli ugyanis, hogy sokat segítene a pedofilokon, ha különböző animációs filmek készülnének, amelyben felnőttek gyerekekkel közösülnek. Így a pedofíliában “szenvedők” bűntudat nélkül kielégíthetnék a vágyaikat.

Idén februárban hasonló véleménye miatt bocsátották el a New York-i Állami Egyetem professzorát, Stephen Kershnart, miután az egyik podcastjában arról beszélt, hogy nem minden esetben kell elítélni a felnőttek és gyermekek közötti szexuális kapcsolatot, és azt sugallta, hogy a pedofília bizonyos mértékig rendben van – akár 12 hónapos gyerekekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!