Szigetszentmiklósi drogdílerek

2022.09.13. 11:20

Kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel Pest megyében (videó)

Mindegyik terjesztő drogtesztje pozitív volt.

Kannabiszültetvény Dabason

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A rendvédelem szeptember 9-én hajnalban 16 helyszínen, összehangolt akcióban ütött rajta a bűnszervezeten. A rendőrség 12 embert, köztük hét fogyasztót fogott el és állított elő: négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják és egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a bűnszervezetet feje a 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre, aki tavaly nyár óta foglalkozott drogárusítással. Jelentős mennyiségű kábítószer – főként marihuána, speed és extasy – ment át a kezén, és a szereket hetente adta tovább helyi és dabasi vásárlóinak, akik szintén kereskedtek a drogokkal.

 A férfi 33 éves élettársát, L. Ramónát bűnpártolással gyanúsították meg, mert párja telefonhívására lehúzta a vécén az otthon tárolt kábítószert, az eszközöket pedig egy szerelőnyílásba rejtette – közölték.

A helyszínen lefoglalt tabletták
Forrás: police.hu

A rendőri akció részeként lecsaptak Cs. Imre terjesztőire is, a 41 éves, dabasi M. Gáborra, a 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emesére és a 23 éves, áporkai Cs. Márkra. Mindegyik terjesztő drogtesztje pozitív volt.

A több tucat rendőr a 16 helyszínen mintegy 2,5 millió forintot, egy 3,5 millió forintos autót, milliós értékű mobiltelefonokat, tableteket, 732 gramm marihuánát, 723 gramm fehér port, 80,7 gramm tablettát, 41,4 gramm krémes anyagot, mintegy 6 gramm kokaint, digitális mérlegeket, őrlőket, zacskókat, szennyezett kanalakat, tálakat, tányérokat és plasztikkártyákat foglalt le.

A rajtaütés során lefoglalt marihuána
Forrás: Police.hu

A hálózat dabasi tagja megpróbált megszökni, kitört a rendőrautókkal és rendőrökkel lezárt útszakaszon, és majdnem elütött egy tisztet. Végül pár kilométerrel odébb elfogták

 – ismertették.

A rendőrség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatja le a további eljárást a letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márk ellen. A fogyasztók és a bűnpártolás vétségével meggyanúsított L. Ramóna szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!