megbecsülhetetlen ár

2020.03.31. 21:43

A képregénygyűjtemények Szent Grálja kerül kalapács alá New Yorkban

Ian Levine brit zenész gyűjteménye a legendás amerikai képregénykiadó minden egyes számát tartalmazza 1934 és 2014 közöttről.

BATMAN

Forrás: AFP / Columbia Pictures / WARNER BROS.

Fotó: COLLECTION CHRISTOPHEL

Egy több mint 40 ezer DC Comics képregényből álló gyűjtemény vár új gazdára New Yorkban – közölte hétfőn a Sotheby's aukciósház, amely a képregénygyűjtemények Szent Gráljaként harangozta be a kollekciót.

Ian Levine brit zenész gyűjteménye a legendás amerikai képregénykiadó minden egyes számát tartalmazza 1934 és 2014 közöttről.

A képregények rajongóinak szemében ez a kollekció a gyűjtemények Szent Grálja – mondta Richard Austin, az aukciósház könyvekkel és kéziratokkal foglalkozó részlegének vezetője.

A több mint 40 ezer füzetben a DC Comics minden szuperhőse megtalálható, köztük Superman, Batman és Wonder Woman első megjelenései.

A gyűjtemény eladási árát egyelőre nem lehet megbecsülni, mivel zártkörűen és nem aukció keretében értékesítik.

Hat évvel ezelőtt a képregények esetében aukciós rekordot jelentő 3,2 millió dollárt (1 milliárd forint) fizettek az Action Comics 1938-as első számának egy példányáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!