Airbus

2018.04.11. 15:40

A repülés szerelmese

Mindig szeretett volna saját repülőgépet egy kínai férfi, így aztán nekilátott megépíteni egyet.

Mindig szeretett volna saját repülőgépet egy kínai férfi, így aztán álma valóra váltásához nekilátott megépíteni egy Airbus A320 típusú utasszállító gép pontos mását.

Az északkelet-kínai Kajjüanban élő Csu Jüe a repülés szerelmese, hegesztőként, majd gépkocsiszerelőként dolgozott. Hónapokig tanulmányozott repülőgépmodelleket és azok műszaki leírásait, rajzait, mielőtt egy éve barátaival együtt nekilátott saját készítésű repülőgépe megépítéséhez.

A repülőgépet a legnagyobb pontossággal, hűen akarom elkészíteni, azt akarom, hogy a legjobb A320 típusú modell legyen Kínában – hangoztatta Csu.

A 37,8 méteres szárnyfesztávú, 36 méter hosszú és 12 méter magas repülőgép hajtóművei képesek lesznek forogni, és a pilótafülkébe szimulátort építenek be.

Csu eddig már több mint egymillió jüant (40 millió forint) költött különleges hobbijára megtakarításaiból, és 40 tonna acélt használt fel. A repülőgéppel év végére készülnek el, teljes költsége több mint kétmillió jüanra rúg.

A férfi azt tervezi, hogy egy repülés témájú éttermet fog nyitni az utasszállítógép hasonmásában.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!