Nem hivatalos

2018.08.17. 14:47

Átneveztek egy New York-i metróállomást Aretha Franklin tiszteletére

A rajongók a Franklin Street megálló felirata elé az Aretha nevet is odafestették.

(FILES) In this file photo taken on May 3, 2011, Aretha Franklin attends the Candie's Foundation 2011 event to prevent benefit gala at Cipriani 42nd Street in New York City. Aretha Franklin, the legendary singer known as the "Queen of Soul," died Thursday in Detroit, US media reported. She was 76. / AFP PHOTO / Andy Kropa

A csütörtökön elhunyt világhírű amerikai soulénekesnő tiszteletére a rajongók a New York-i Franklin Street megálló felirata elé az Aretha nevet is odafestették.

A Manhattan déli részén található állomás „átnevezése” nem hivatalos és nem is végleges, a rajongók a soul királynője keresztnevét csak odarajzolták az állomás 1-es peronjának táblájára.

Szerda éjjel az állomás neve alá, a csempére a respect (tisztelet) szót festették, utalva a súlyosan beteg díva egyik legismertebb dalának címére. Csütörtökre a feliratot eltávolították.

Fotó: DPA/Christina Horsten

Az énekesnő 30 Greatest Hits című lemeze péntekre letaszította Nicki Minaj új lemezét az iTunes albumtoplistájának éléről, a Respect a dalok sikerlistáját vezeti, ahol az első tíz közé a sztár több száma – A Natural Woman, Think, Chain of Fools, I Say a Little Prayer – is felkerült.

Az iTunes listái a digitális vásárlások alapján készülnek, naponta többször frissítik őket.

Az amerikai Music Television (MTV) zenei csatorna bejelentette, hogy hétfőn, a Video Music Awards díjátadón emlékezik meg a soullegendáról.

Aretha Franklin 76 évesen, hasnyálmirigyrákban halt meg csütörtökön detroiti otthonában.

Borítókép: Aretha Franklin

Forrás: AFP/Andy Kropa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!