égből pottyant panel

2017.09.25. 19:53

Autóra zuhant egy repülőgépdarab Japánban

Ön mit szólna hozzá, ha ezt látná?

Kellemetlen meglepetés érthette azt a japán autóst, akinek kocsijára az autópálya közepén zuhant rá egy repülőalkatrész, amely a KLM holland légitársaság egyik Boeing 777-200-as gépéről vált le.

Az Aviation Herald légiközlekedési szaklap hétfői beszámolója szerint a gép Oszaka-Kansai repülőteréről szállt fel, majd a város felé fordult és folytatta az emelkedést. A Boeingről idő közben leszakadt egy nagyjából egy négyzetméteres darab, ami az 1-es autópályán közlekedő egyik személyautóba csapódott. A jármű utasai nem sérültek meg.

Íme a szóban forgó elem:

Sem a gép személyzete, sem pedig az utasok nem vettek észre semmit, a Boeing viselkedése nem változott meg, a gép 321 utassal a fedélzetén 11 órával a felszállás után biztonságosan landolt Amszterdamban.

A japán közlekedési minisztérium később közölte, hogy vizsgálatot indítottak, ennek során kiderült, hogy a gép jobb oldali szárnytövének egy nagyjából 1 négyzetméteres, 4 kilós borítása vált le.

A borítókép illusztráció. Fasttailwind /Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!