Bulvár

2017.03.23. 08:41

Méregdrága hobbitól a megélhetésig - Dj- és producertalálkozót tartottak Veszprémben

Veszprém – Ahogy a zenei alkotók, úgy egy dj is munkát végez, ezért legyünk tisztában ennek értékével – mondta el Jeszenszky Zsolt, a Magyar Dj és Producer Egyesület elnöke a veszprémi dj- és producertalálkozó alkalmával.

Leitner Vera

Talán nem is sejtenénk, hány dj rajong napjainkban a funky vagy r&b műfajért – avagy a swingért, ahogy azt Tenki Zsolt, az egyesület területi képviselője is teszi – azonban igazodni kell a közönség igényeihez, így jellemző, hogy ezek kiszorultak a piacról. Van, aki már 30–40 éve megvetette lábát a szakmában, de akadtak a találkozón olyanok is, akik néhány éve kezdték. Többen úgy látják, nehéz egyetlen zenei stílust sajátjukként kijelölni, hiszen ma már A-Z-ig játszani kell mindent, ha az ember meg szeretne élni a felszerelések, jogdíjak miatt amúgy méregdrága hobbiból. A Völgyikút házban tartott II. Dj- és producertalálkozón megjelentek környékbeli és Balaton-parti klubokban, családi vagy céges rendezvényeken egyaránt fellépnek.

Klausz Melinda dj, közösségimédia-szakember arra hívta fel a figyelmet, nem mindegy, hogy egy zenei alkotó, dj vagy producer mit kommunikál önmagáról és tevékenységéről közönsége felé. A növekvő népszerűség érdekében ma már elengedhetetlen közösségimédia-felületek használata kapcsán kiemelte, a rajongókkal történő interakció esetén a nyílt, hiteles, következetes kommunikáció a cél, önazonos stílusban.

Jeszenszky Zsolt, a Magyar Dj és Producer Egyesület elnöke lapunknak elmondta, az egyesületet azért hozták létre 2003-ban, hogy országos szinten összefogják a hazai lemezlovasokat, kiépítsék köztük a kommunikációt, tájékoztassák őket, valamint eljuttassák hozzájuk a kiadók által promotált zenéket.

– A cél, hogy tudomásul vegyük, ez egy szakma, ahol jogi és egyéb etikai szabályok vannak érvényben, ezek betartása elengedhetetlen – mondta el az egyesület elnöke.

Tenk Zsolt, a szakmai találkozó szervezője úgy véli, a megjelentek közti nagy korkülönbség nem hátrány, a fiatalok tanácsokat kérnek az idősebbektől, megbecsülik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!