feledékeny utasok

2017.11.04. 19:26

Dobozos kutyusok

Két kölyökkutyát találtak dobozba csomagolva egy budapesti pályaudvaron. A párhetes kölykökre a szerelvény átvizsgálásakor talált rá a műszaki személyzet.

A pályaudvar diszpécsere a Fehérkereszt Állatvédő Ligát hívta a megtalált ebekhez – írta a lokal.hu. A szervezet vezetője felidézte:

Beérkezett a pályaudvarra egy vonat, és a szokásos átvizsgálás során a már üres vonaton egy dobozra akadtak, melyet be akartak vinni a talált tárgyak közé. Ám az mozogni kezdett, és „hangokat is adott”. Erre azonnal kinyitották, és a legnagyobb csodálkozásukra két, párhetes kölyökkutyát találtak benne – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

Hozzátette: munkatársaim azonnal kimentek a két kis jövevényhez, amelyek nagyon rossz állapotban voltak. Kiderült, hogy férgesek és bolhásak. A szakszerű ellátás után azonban a két csöppség pár órán belül sokkal jobban érezte magát.

Mindkét kölyök egy napon belül gazdához került. Az egyiket, Zsömit, az állatvédő szervezet elnökének nővére vette magához.

Szilágyi István elmondta még: Zsömi nagyon hálás nekem, hogy megmentettem, mert találkozásainkkor, jó házőrző módjára csak egyedül rám morog – nevetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!