Templom az óceán közepén

2020.05.10. 07:18

Dokumentumfilm készült Kopár István földkerülő útjáról (videó)

Templom az óceán közepén címmel készült el Fehér Sándor félórás dokumentumfilmje Kopár István földkerülő útjáról, amit vasárnap a közmédián láthat a közönség.

A stáb az indulás előtti napokban felkereste őt a kikötőben, belesve a kulisszák mögé, bemutatva a technikai felszereléseit, személyes rakományát.

Kiderült az is,

hogy a Horn-foknál legjobb barátai sírjáról kis földdarabokat készül vízbe szórni, és édesapja hamvai is elkísérik őt.

Az 1968-as első kikötés nélküli szóló földkerülő vitorlásverseny emlékére felélesztett Golden Globe Race-n 1988 előtt tervezett, 32-36 lábas hajókkal lehetett részt venni, az indulók csak az egykori verseny idején ismert technikai eszközöket használhatták útjuk során.

Tasmániában Kopár István elmesélte a hajók félórára megállhattak, de nem köthettek ki , hogyan és mivel segített versenyzőtársán, miközben neki is minden nap a túlélés volt a célja.

Kopár István a negyedik helyen ért célba, a 66 éves magyar hajós 263 napos út után 2019. március 21-én futott be a franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjébe.

A film feleleveníti a találkozást feleségével, majd a vitorlázó újra kamera elé ülve meséli el a verseny minden apró nehézségét, szépségét, és azt, hogy hányszor is imádkozott templomában az óceán közepén.

A félórás film vasárnap 14 óra 40 perctől látható a Duna World csatornán.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!