cápatámadás

2017.10.23. 18:52

Drámai módon mentette meg a lányát egy ausztrál férfi

A horgászó lányt a ragadozó kilökte a kajakból, majd rátámadt. Szerencsére a lány apja és fiútestvére szembeszálltak a fenevaddal.

A 15 éves Sarah egy kajakból tintahalra horgászott vasárnap a dél-ausztráliai Normanville partvidéke mentén, amikor egy 4,5 méteres tengeri ragadozó, vélhetően egy nagy fehér cápa kilökte a csónakjából és rátámadt.

A közelben két másik gyermekével egy másik csónakban tartózkodó apa, Chris Williams már akkor felfigyelt a támadásra, amikor a cápa többször is megkerülte a kajakot, és neki-nekitámadt.

A férfi azonnal bekapcsolta a csónakmotort, és lánya segítségére sietett, közben parancsokat osztott Mitchell nevű fiának, aki letérdelt, hogy segíthessen a vízben hadakozó Sarahnak. Chris Williams elütötte a cápát kajakostól, miközben a fia megragadta a lányt, és a csónakba rántotta.

Mint később ausztrál tévétársaságoknak összegezte: a cápa már éppen azon volt, hogy felfalja a lányát, akit azonban az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a tengerből, mielőtt komolyabb baja esett volna. A cápa jó darabig követte az üres kajakot is, amelyet a motorcsónakkal vontattak partra. A kajakon jól látható a cápa fogának a nyoma.

Az incidenst sokkhatással, karcolásokkal és horzsolásokkal túlélő kislány azt mondta, a támadás épp olyan volt, mint amilyeneket cápás filmekben lehet látni.

A látványtól sokkot kapott a nővére is.

Pár napja egy búvár erős tempóban hét kilométert a part felé úszva menekült meg az őt üldöző cápáktól.

Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel, az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette. Szakértők szerint a vízi sportok egyre népszerűbbé válása is hozzájárul a cápatámadások számának emelkedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!