szürreális éjszaka

2020.05.07. 11:51

Egy csongrádi testvérpár kimaxolta az ittas vezetés fogalmát

A testvérpár még márciusban Hódmezővásárhelyen akciózott, az ügyészség vádat emelt ellenük – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

Fotó: wavebreakmedia

Szanka Ferenc közölte,

a fivéreket ittas állapotban elkövetett járművezetés, az idősebb férfit emellett járművezetés tiltott átengedése vétségével vádolják.

A testvérpár március 4-én

egy rokonlátogatás során egész nap italozott,

majd éjjel 11 körül az idősebb – érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező – férfi autóba ült, mert tankolni szeretett volna.

És a sztorit innentől követni is nehéz lesz

Nem sokkal éjfél előtt a rendőrök igazoltatták, s mert ittasan vezetett, előállították a rendőrkapitányságra. Az autót szintén ittas öccse vitte el a helyszínről, majd a kocsival ő ment egy óra múlva szabadon bocsátott bátyjáért. Pár perc múlva azonban a járőrök igazoltatták őket, és a fiatalabb férfit bevitték a rendőrségre. Az autóval a bátyja hajtott tovább, és tíz perc múlva az egyenruhások őt is megállították. Két órával később az időközben kiengedett fiatalabb testvér – már jogosítvány nélkül, de még mindig ittasan – újra autóba ült, de a rendőrök egy közúti ellenőrzést követően újra bevitték – tudatta a csoportvezető ügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!