kinek van igaza?

2019.07.20. 12:39

Egy függőágy miatt került komoly bajba egy turista

Még a környékbeliek is felháborodtak az incidensen.

Forrás: Shutterstock

Egy osztrák turistát 300 euró (csaknem 100 ezer forint) bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében.

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos „bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni” természetvédelmi okokból.

A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata,

amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében,

hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek „Szabad függőágyakat!” címmel.

A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a trieszti strand környékén távol sincs feltüntetve minden betartandó jogszabály, még kevésbé idegen nyelveken.

Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!