apróság

2017.12.07. 12:31

Elbűvölő zsiráfbébi született Debrecenben

A kéthetes recés zsiráfot az állatgondozók nevelik.

Debrecen, 2017. december 7. A Debreceni Állat- és Növénykert kéthetes recés zsiráfcsikója (Giraffa camelopardalis reticulata) bemutatója napján, 2017. december 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Szilveszter és Emma frigyéből világra jött recés zsiráf mintegy 450 napnyi vemhesség után, november 22-én látta meg a napvilágot – közölte a nagyerdei vidámpark és állatkert igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az állatkert zsiráfházában Nagy Gergely Sándor elmondta: a zsiráfoknál az ellés több kockázattal is jár. A korábban már anyai tapasztalatokat szerző nyolcéves Emma a szerencsés ellést követően nem neveli kicsinyét, ezért az állatápolók végzik a gondozását.

A kéthetes életerős zsiráfcsikó már látható a kifutóban szülei mellett. Születésével 165 egyedre nőtt az európai recészsiráf-állomány. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Borítókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!