senki nem gondolta volna

2019.11.23. 18:20

Elképesztő rekordot állított fel a Red Bull Forma-1-es csapata (videó)

Gravitáció nélkül is ők a leggyorsabbak kerékcserében.

A bokszutcában általában az osztrák alakulat szerelői dolgoznak a legjobban és a leggyorsabban, a brazil nagydíjon például 1,82 másodperc alatt cserélték le Max Verstappen autóján a kerekeket, megdöntve ezzel saját, korábbi világrekordjukat.

Ezen felbuzdulva a csapat újabb őrült mutatványt talált ki – írja a Ripost. A mérnökcsapatot és egy versenyautót elküldték az egyik orosz katonai támaszpontra, ahol felszálltak az űrhajósok kiképzésére szolgáló repülőre, amiben antigravitációs teret tudna létrehozni.

A levegőben pedig a lebegő autón cserélték ki 22 szekundum alatt a kerekeket. Ilyet még senki nem csinált, vagyis ezzel is rekordot állítottak fel.

Bár kezdetben kérdéses volt a projekt sikere, ugyanis a mérnökök közül többen rosszul viselték a nulla gravitációt, de végül megszokták az „űrbéli” körülményeket, és megcsinálták a kisgenerált az RB15-ösön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!