szertartás

2019.04.23. 22:56

Elkészült az új thaiföldi uralkodó horoszkópja

A thaiföldi királyi udvar asztrológusa elkészítette a délkelet-ázsiai ország új uralkodójának, Maha Vadzsiralongkornnak a horoszkópját a jövő héten esedékes nagyszabású koronázási ünnepséget előkészítő szertartás keretében.

Forrás: AFP

Fotó: Jewel SAMAD

A bangkoki Nagy Palotával szomszédos Smaragd Buddha templomban tartott háromórás ceremónián az udvari asztrológus egy arany dísztáblára írta fel a horoszkópot, egy másikra az uralkodó új neve és királyi címe került fel, valamint a hivatalos királyi pecsétet is felvésték.

A szertartást követően sem a horoszkópot, sem annak olvasatát nem hozták nyilvánosságra.

A 66 éves uralkodó nem vett részt személyesen a ceremónián, hanem egy királyi küldött képviselte.

A királyi horoszkópnak és a két másik tárgynak fontos szerepe lesz a május 4-i koronázási ünnepségen, amelyen átadják őket az új uralkodónak.

A királyi palota január elején jelentette be, hogy három napig tartó – május 4-5-6 – nagyszabású ünnepség keretében koronázzák meg Thaiföld új királyát, Maha Vadzsiralongkornt, aki apja, a 88 éves Bhumibol Aduljadedzs 2016. októberi halála nyomán lép a trónra X. Ráma néven.

Maha Vadzsiralongkornt 2016. december 1-én nyilvánították Thaiföld királyává.

Apja halála után az új király időt kért arra, hogy gyászolhasson, és csak később koronázzák meg.

Maha Vadzsiralongkorn Buhimbol Aduljadedzs és Szirikit királyné második gyermeke és egyetlen fia, aki Nagy-Britanniában és Ausztráliában tanult. Már 20 éves korában, 1972-ben trónörökösnek nyilvánították.

Borítókép: Egy portré a délkelet-ázsiai ország új uralkodójáról, Maha Vadzsiralongkornról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!