megfogta, elvitte

2018.06.15. 13:19

Ellopták Banksy egy képét egy torontói kiállításról

A hatóságok csütörtökön közzétették a helyszínen készült biztonsági felvételeket, amelyeken az látszik, hogy egy férfi besétál a kiállítótérbe nem sokkal helyi idő szerint hajnali öt óra után, átvizsgálja a területet, majd magához vesz egy nyomatot és sietősen távozik.

A helyi rendőrség szerint a Trolley Hunters (Bevásárlókocsi-vadászok) című nyomatot, amelynek értéke 35 ezer dollár (9,7 millió forint), vasárnap vitték el a város nyugati felében lévő gyárépületben megrendezett tárlatról – írta a BBC News.

A The Art of Banksy című tárlat, amelyet Steve Lazarides, a titokzatos brit graffitiművész korábbi ügynöke állított össze, Banksy mintegy nyolcvan, magánkézben lévő alkotását vonultatja fel.

A művész munkáinak szentelt, eddigi legnagyobb volumenű tárlatként beharangozott kiállításon szereplő művek összértéke mintegy 35 millió dollár.

Lazarides nagyjából tíz évig dolgozott együtt a művésszel, aki maga nem vett részt a mostani kiállítás megszervezésében.

A 2007-es Trolley Hunters című alkotás három vadászt ábrázol, akik közül az egyik egy „csapat” bevásárlókocsit vesz célba a lándzsájával.

A tárlatot szervező cég megerősítette, hogy a nyomat a szerdán megnyílt kiállítás előkészületei során tűnt el, de a folyamatban lévő nyomozás miatt több részletet nem közölnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!