hárman már őrizetben

2018.01.10. 23:03

Elrabolták a párizsi Ritz ékszereit

Több millió euró értékű ékszert rabolt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután fejszével betörték a hotel kirakatait – közölték rendőrségi források.

Police stand in rue Cambon at the back entrance of the Ritz luxury hotel in Paris on January 10, 2018, after an armed robbery. Armed robbers made off with millions of euros worth of jewellery after smashing the windows of the world-famous Ritz hotel in Paris on January 10, police said, adding that three suspects had been detained. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Thomas Samson

Az álarcos támadók közül három férfit a helyszínen elfogtak, két fegyveresnek azonban sikerült elmenekülnie mintegy 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A motoron elmenekült támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. „A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket” – hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint

a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait és onnan kiemelték az ékszereket.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren – ahol a francia igazságügyi minisztérium is található – több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.

Borítókép: Rendőrök a rablás helyszínén, a párizsi Ritz szálló előtt.

AFP PHOTO / Thomas Samson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!