Vajon mire költik?

2018.08.27. 16:33

Ennyit keresnek a leggazdagabbak

A Business Insider a Forbes magazin listáját felhasználva összeállította, hogy a leggazdagabbak – legyen üzletember, vagy tech guru –, mennyit keres óránként.

Facebook's CEO Mark Zuckerberg leaves after the "Tech for Good" Summit at the Elysee Palace in Paris, on May 23, 2018. / AFP PHOTO /

Forrás: AFP

Fotó: AFP/Ludovic MARIN

Az már régóta nem kérdés, hogy Jeff Bezos, az Amazon e-kereskedelemmel foglalkozó vállalat alapítója és vezérigazgatója a leggazdagabb ember a világon

– a Forbes adatai szerint 150 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A korábbi csúcstartó, Bill Gates, a Microsoft vezetője idén a második helyre csúszott vissza – számol be róla az Origo.

De vajon mennyit keres a világ kilenc leggazdagabb embere óránként?

Az Origo összeállítása a legextrémebb példákat hozza a Business Insider listájáról. A 8. helyen álló Jack Dorsey (Twitter) órabére például 57,2 millió forint, de még ezzel is kispályásnak számít mondjuk

Bill Gateshez képest, aki a 7. helyen áll, és óránként 127,2 millió forintot vág zsebre.

Elon Musk (Tesla) a maga 190 milliós gázsijával csupán a 6. helyet tudta elcsípni. A top 5-ben sincsenek nagy kenyérgondok: Larry Page, a Google anyacégét, az Alphabetet vezető mágnás 257,5 millió forintot keres óránként, a 4. helyen álló Warren Buffet (Berkshire Hathaway) pedig 267,1 milliót – a háromszázmilliós álomhatárt tehát még nem lépik át. Nem úgy, mint a dobogó harmadik fokán álló Alice Walton (Walmart), aki rögtön a négyszázat simogatja alulról a 387,9 milliós órabérével.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója a második helyen áll a 476,9 millió forintos óránkénti bevételével,

a legvagyonosabb Jeff Bezos (Amazon) pedig kenterbe ver mindekit azzal, hogy hatvan percenként 1,24 milliárd (!) forintnyi összeg üti a markát.

Borítókép: Mark Zuckerberg. Forrás: AFP / Ludovic MARIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!