gyermekvédelem

2019.12.07. 06:32

Erkölcsi bizonyítványt kérnének a belga Mikulásoktól

Legújabb intézkedéseiben azt akarja elérni Belgiumban a Child Focus alapítvány, hogy mindenki, aki Mikulásnak akar állni, előtte állíttasson ki magáról erkölcsi bizonyítványt.

Forrás: V4NA

Szerintük erre azért lenne szükség, mert nemrég került napvilágra egy botrány, miszerint az egyik Mikulás-színészt elítélték, mert szexuális kapcsolatban állt egy 13 éves kislánnyal és gyermekpornót is találtak nála – számol be a V4NA.

A férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott és tíz évre eltiltották minden olyan alapítványtól és szövetkezettől, ami kiskorúakkal foglalkozik.

Érdekes módon azonban még mindig fel lehet kérni Mikulásnak egy színész ügynökségen keresztül – a flamand Szent Miklós társaság szerint ugyanis lehetetlen bárkitől is bizonyítékot kérni a jó viselkedésre.

Ugyanakkor több szervezetnél is felmerült már a gondolat, hogy jó lenne valamilyen úton-módon biztosítani, hogy nem történnek hasonló incidensek a köreikben. Így bár eddig a színész ügynökségek soha nem kértek erkölcsi bizonyítványt, ez megváltozhat a jövőben.

Pontosan ezt támogatná a Child Focus is, akik szerint könnyen be lehet szerezni az erkölcsi bizonyítványt az illetékes hatóságtól. Ráadásul nem csak a Mikulásokra vonatkozóan tennék ezt kötelezővé, hanem minden olyan személy esetén, aki gyerekekkel dolgozik – például az edzőknél és ifjúsági dolgozóknál.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!