a föld legforróbb városa

2018.01.09. 12:31

Fákról potyogtak a denevértetemek Sydney-ben

Denevérkölykök ezreit pusztíthatta el az Ausztráliában tomboló hőség, Sydney egyik városrészében a fákról potyogtak a tetemeik - írta kedden a news.com ausztrál kiadása.

Forrás: pixabay.com

Fotó: jochemy

Vasárnap, amikor Sydney volt a Föld legforróbb városa, állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült repülő rókák megmentéséért.

Voltak kölykök, amelyek a fán lógva pusztultak el, több száz a talajra zuhanva – mondta a Help Save the Wildlife and Bushlands in Campbelltown nevű jótékonysági szervezet egy szóvivője.

A 47,3 Celsius-fokos forróságban a fáradhatatlan önkéntesek fecskendőkkel igyekeztek folyadékot juttatni a fiatal emlősök szervezetébe, hogy megakadályozzák a kiszáradásukat.

„Főként a legfiatalabb repülő rókák vesztek oda százával. A tetemek összeszámlálásakor derül majd ki, hogy akár ezrek is elpusztulhattak. A kifejlett állatok árnyékot kerestek távolabb, a kölykök így egyedül maradtak” – mondta a szóvivő.

„Valójában elevenen megfőttek. A hőség az agyukat forralta fel annyira, hogy a viselkedésük zavarossá vált”

- magyarázta Kate Ryan, a szervezet denevérszakértője.

A repülő rókát, Ausztrália legnagyobb denevérét a „sebezhető fajok” közé sorolják és a helyi törvények védik.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!