ragyogó kő

2017.11.12. 07:57

Fantasztikus kincset találtak Sierra Leonéban

Óriási nyersgyémántot találtak Sierra Leonéban, mindössze néhány hónappal az után, hogy a mostani 476 karátos drágakőnél is méretesebb, 709 karátos darabra bukkantak.

A legújabb felfedezésről szombaton adott hírt a Meya bányatársaság, amelyet 2015-ben jegyeztek be az afrikai országban. A 476 karátos nyersgyémántot Kono tartományban találták. A vidék ismert gyémántlelőhely. A vállalat többségi tulajdonosa, a Trustco Resources szerint a mostani a valaha talált 29. legnagyobb gyémánt. Értékét egyelőre még megbecsülni sem tudják, ahhoz előbb szakembereknek kell megvizsgálniuk.

Márciusban 709 karátos nyersgyémántra bukkant egy evangélikus lelkész. A drágakövet, amelynek a Béke gyémántja nevet adták, december 4-én bocsátják árverésre New Yorkban. Elnevezése az úgynevezett véres gyémántoktól való eltávolodásra utal.

A gyémántokkal folytatott feketekereskedelemből származó bevételeket fegyverekre költötték a Sierra Leone-i polgárháborúban harcoló felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!