Ország-világ

2021.01.24. 11:50

Fekvőtámaszokat nyomatnak Balin a maszkviselést megsértő turistákkal (videó)

Szokatlan büntetést alkalmaznak Balin azokkal szemben, akik megszegik a maszkviselésre vonatkozó előírásokat: ha beismerik hibájukat, pénzbírság helyett fekvőtámaszokat nyomatnak velük, vagy utcaseprésre kötelezik őket.

Az Indonéziához tartozó Balin komoly problémát okoz az ott tartózkodó külföldi turisták viselkedése. A szigeten eddig mintegy 900 koronavírusos esetet jelentettek, a pandémia megfékezésére pedig szigorú korlátozásokat vezettek be. A kötelező maszkviselést azonban nem mindenki veszi komolyan, a szabályokat megszegők 80 százaléka pedig külföldi – ismerteti az Origo.

A turistákat a 100 ezer rúpiás (2200 forint) bírság nemigen tartja vissza, és gyakran kapják el őket maszk nélkül a strandon, motorbiciklin vagy éttermekben.

Azokat, akik beismerték hibájukat, például hoztak magukkal maszkot, csak elfelejtették feltenni, másképp büntetik: fekvőtámaszokkal vagy utcasepréssel.

Az erről készült képeket és videót a rendőrség meg is osztotta közösségi oldalán.

Az egyik rendőr ugyanakkor arra panaszkodott, hogy a szabályokat megsértő külföldiek lenézik őket – írja az ABC News.

néha még fekvőtámasz közben is nevetnek.

mintha nem is lenne hatása a büntetésnek. Még a pénzbüntetés sem segít, mert túl kevés pénz nekik.

Borítókép: kivágás a videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!