ítéletidő

2018.10.29. 16:13

Heves viharok bénították meg Olaszországot

A rossz idő miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabb fokú riasztást.

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Angelo Carconi

Az ország több részén hétfőn és kedden is zárva tartanak az iskolák, a temetők, a parkok és a tengerparti sétányok. A Rómától északra fekvő Civitavecchia kikötőjében hétméteresek a hullámok, ezért nincs tengeri összeköttetés Szardíniával és Szicíliával.

Az északkeleti Veneto és Friuli Venezia-Giulia, az alpesi Trentino Alto Adige, az északnyugati Liguria és Lombardia, valamint Abruzzo tartományban lépett életbe a legmagasabb fokozatú riasztás. Közepes szintű riasztást rendeltek el a Tirrén-tengerre néző olasz tartományokban.

Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében a folyókká duzzadt patakok miatt és a déli Reggio Calabriában, ahol óránként több mint 100 kilométeres széllökéseket mértek. A liguriai La Spezia kikötőjében a szél megrakott konténereket emelt fel.

Parkoló autókra zuhant a viharos szél által kidöntött fák egyike Rómában MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Velencében leállították a vízibuszok forgalmát a megemelkedett vízszint miatt. A történelmi városközpont 70 százaléka víz alatt van.

Rómában egész hétfőn heves, forró szél fújt, amely fákat csavart ki és homokkal temette be az utcákat. A főváros utcái elnéptelenedtek.

A polgári védelem a riasztás meghosszabbítására készül keddre is.

Borítókép: Parkoló autókra zuhant a viharos szél által kidöntött fák egyike Rómában 2018. október 29-én. Több olasz nagyvárosban is tanítási szünetet rendeltek erre a napra a térségben tomboló heves viharok miatt.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!