Rejtélyes égi jelenségek

2019.09.19. 07:19

Hitelesek az amerikai hadsereg kiszivárogtatott ufóvideói

Óriási sebességgel mozgó, azonosítatlan repülő tárgyak láthatók rajtuk – végre elismerték.

Forrás: Shutterstock

Azonosítatlan repülő tárgyakról (UFO, Unidentified Flying Object) készítettek felvételeket az amerikai hadsereg pilótái, az objektumok hiperszonikus sebességgel haladtak több ezer méteres magasságban, de szárnyakat és hajtóműveket, amelyek egyértelműen arra utaltak volna, hogy ezek ember építette légi járművek lennének, nem láttak rajtuk a megfigyelők – jelentette még 2017 decemberében és 2018 márciusában a New York Times három, állításuk szerint titkos felvételt is bemutatva.

Nemrégiben végre megszólalt az esetekkel kapcsolatban Joseph Gradisher, az amerikai haditengerészet információs hadviseléssel foglalkozó csoportjának helyettes szóvivője, aki elismerte, hogy azonosítatlan objektumokról van szó, azaz sem az amerikai hadsereg, sem az amerikai kormány nem tudja, mik lehetnek azok – írja a Live Science.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wxVRg7LLaQA

Gradisher elárulta azt is, hogy a New York Times által bemutatott videók hitelesek, és hogy azokat valóban nem akarták a nyilvánossággal megosztani.

Elképzelhető, hogy a felvételeket a Pentagon egy korábbi alkalmazottja szivárogtatta ki, aki ugyan engedéllyel rendelkezett az adatok belső használatához és megosztásához, a titkosított felvételeket azonban nem hozhatta volna nyilvánosságra.

A Live Science cikke hangsúlyozza: senki sem állítja azt, hogy az azonosítatlan tárgyak földönkívüli eredetűek lettek volna, de tény, hogy mibenlétüket – azt, hogy például más bolygóról érkezett légi járművek vagy inkább rendkívül fejlett high tech drónok lennének-e – a jelenlegi ismereteink szerint egyelőre nem tudták meghatározni. A felvételek ugyanakkor arra engednek következtetni, hogy gyakran észlelnek hasonló jelenségeket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!