A vadon foglya

2020.01.14. 09:14

Hóba rajzolt SOS-jel mentette meg a 30 éves férfit a jéghideg vadonból (videó)

Három hétig élt leégett kunyhója romjai mellett az alaszkai Susitna-völgyben.

Skwentna, 2020. január 14. Az alaszkai rendõrség által 2019. január 9-én készült és január 13-án közreadott kép a mentõhelikopternek integetõ Tyson Steel amerikai férfiról, aki 23 napot élt a leégett kunyhója maradványaiból kialakított sátorszerû menedékhelyen az alaszkai Susitna-völgyben. Az eredetileg Utahból származó férfi abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tûzbõl kimentett. A magas hóba egy nagy SOS-jelet is festett. Eltûnésérõl családtagjai értesítették a hatóságokat. MTI/EPA/Alaszkai rendõrség

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Alaszkai rendõrség

Csaknem három hetet élt túl magányosan a jéghideg alaszkai erdőkben egy férfi.

A harminc éves férfi egy mindentől távol eső területen, a Susitna-völgyben lévő kunyhója leégett, a tűzben a kutyája is elpusztult.

A legközelebbi ház mintegy 30 kilométerre volt.

Az eredetileg Utahból származó férfi, aki csak szeptember óta élt Alaszkában, a nagy hóban barlangot alakított ki magának és abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tűzből kimentett.

A magas hóba egy nagy SOS-jelet is festett.

Mivel hetek óta nem hallottak felőle, családja és barátai aggódni kezdtek és felvették a kapcsolatot az alaszkai mentőalakulatokkal.

Végül egy helikopterről vették észre a férfit és mentették ki az alaszkai vadonból.

Borítókép: az alaszkai rendőrség által 2019. január 9-én készült és január 13-án közreadott kép a mentőhelikopternek integető Tyson Steel amerikai férfiról, aki 23 napot élt a leégett kunyhója maradványaiból kialakított sátorszerű menedékhelyen az alaszkai Susitna-völgyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!