veszélyes viharok

2017.11.16. 12:45

Így cikáztak az év legpusztítóbb hurrikánjai (videó)

A legfélelmetesebb égiháborúk egy felvételen.

Waves crash over the breakwater as the remnants of Hurricane Ophelia hit Saltcoats on the west coast of Scotland on the morning of 17th October 2017. Train services between Glasgow and Edinburgh were temporarily hit by falling trees, as Storm Ophelia passed over Scotland. / AFP PHOTO / AFP# / Andy Buchanan

A NASA kiadott egy videót, amelyen az idei év legnagyobb hurrikánjai láthatóak.

Egyszerre varázslatos és rémisztő a felvétel, amelyen a világon uralkodó természeti viszonyokat követhetjük nyomon. 0:39-nél például megfigyelhető, ahogy az óriási pusztítást végző Irma hurrikán az afrikai szaharák felől vette az irányt Amerika felé. Az európai kontinenst érintő Ophelia szélvész 1:30-nál jelenik meg, amint az Atlanti-óceán irányából támadja meg Nagy-Britannia partjait.

A videó megnézése során arra azért figyelni kell, hogy nem az Európában megszokott vetületi képet láthatjuk: a bal oldalon Észak-Amerikát ábrázolják, a jobb oldalon pedig alul Afrika, felette pedig Nyugat-Európa látható.

Borítókép: Hullámokat ver Skócia partjainál az Ophelia hurrikán 2017. október 17-én

AFP PHOTO / Andy Buchanan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!