nagyon szerette

2019.11.19. 18:04

Ismét licitálni lehet Diana hercegnő kék bársonyruhájára

A walesi hercegnő akkor viselte a ruhát, amikor 1985-ben John Travoltával táncolt a washingtoni Fehér Házban.

Formal Dinner for Prince Charles and Princess Diana

Forrás: Consolidated News Photos

Fotó: Pete Souza

A várakozások szerint a Victor Edelstein-ruha akár 350 ezer fontért (137 millió forintért) is elkelhet a december 9-i londoni aukción.

A hercegnő és Travolta a színész Szombat esti láz című filmjének zenéjére táncolt a Reagan házaspár által adott elnöki fogadáson. A 15 perces táncról készült képek bejárták az egész világot. Travolta „tündérmesének” nevezte az élményt.

A ruhát Diana hercegnő nagyon szerette, ő nevezte el Travolta-ruhának, és még három alkalommal nyilvánosan is viselte.

1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal árverésre bocsátotta, és a befolyt százezer fonttal (40 millió forinttal) az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon. Azóta nem fordult meg árverésen, most ismét a Kerry Taylor aukciósház kínálja eladásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!