nincs elnézve

2018.10.16. 14:17

Lemondott a levadászott páviáncsaláddal pózoló vadvédelmi tisztviselő

Benyújtotta lemondását Idaho kormányzójának az a vadvédelmi tisztviselő, aki hatalmas felháborodást keltett a közösségi médiára kikerült fotóival, amelyeken egy levadászott páviáncsaláddal és más elejtett vadakkal pózolt.

A gelada baboon grapples with its fur while searching for lice at the Wilhelma Zoo in Stuttgart, Germany, 1 November 2016. Photo: Lino Mirgeler/dpa

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Blake Fischer, az idahói halászati és vadászati megbízott szeptemberben vadászott Afrikában. A kormányzóhoz eljuttatott lemondólevelében bocsánatot kért az állam vadászaitól és halászaitól, elismerte, hogy nem viselkedett sportemberként, nem viseltetett tisztelettel az elejtett vadakkal szemben, és sajnálja, hogy ilyen fotók kerültek róla nyilvánosságra.

C.L. Otter kormányzó, aki 2014-ben nevezte ki Fischert a halászati, vadászati és vadvédelmi kérdésekkel foglalkozó héttagú bizottságba, hétfői közleményében elítélte Fischer viselkedését.

A tisztviselőt ábrázoló fotók egyikén egy leölt páviáncsalád, köztük egy kölykét átkaroló páviánanya teste mellett áll. Azok a fotók is felháborodást okoztak, amelyeken egy Namíbiában elejtett zsiráf és egy leopárd a zsákmánya.

A bizottság egy korábbi tagja, Gary Power rámutatott, hogy a leölt páviáncsaládról készült fénykép ellentétes azzal, amit a testület képvisel.

És itt egy fotó Blake Fischer feleségéről...

Borítókép: pávián a stuttgarti állatkertben

AFP / DPA / Lino Mirgeler

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!