cosa nostra

2017.11.17. 15:05

Meghalt az egyik leghíresebb maffiavezér

Salvatore Riina 87 éves volt.

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore „Toto” Riina, a Cosa Nostra nevű (A mi dolgunk) szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében, ahol életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

Az egykori maffiavezér az elmúlt öt napot már kómában töltötte. Hiába műtötték meg kétszer is, életét már nem tudták megmenteni. Ügyvédei elmondása szerint Rinna súlyos szív- és veseproblémákkal küzdött, illetve Parkinson-kórban szenvedett. Védői Riina egyre romló egészségi állapotára tekintettel védencük szabadon engedését kérték, ezt azonban az észak-olaszországi Bologna büntetés-végrehajtási intézete elutasította.

Riinát 1993-ban fogták el és a vád szerint több mint 100 gyilkosság elkövetését és mintegy ugyanennyi elrendelését, köztük Giovanni Falcone szicíliai ügyész és Paolo Borsellino bíró 1992-es meggyilkoltatását írták a számlájára. A „főnökök főnökét” később 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Borítókép: Salvatore Riina 1993-ban

AFP / Leemage

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!