Veszélyes nagymacska

2021.05.17. 13:40

Megtalálták a tigrist, amely egy houstoni lakóövezetben kóborolva keltett riadalmat

Csaknem egy hét keresés után sértetlenül előkerült a hétvégén az a fiatal tigris, amely korábban egy houstoni lakóövezetben kóborolva keltett riadalmat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A mindössze kilenc hónapos, India nevű hím a Texas állambeli Cleveland Amory Black Beauty Ranch nevű vadvédelmi területre került, ahol gondoskodni fognak a megfelelő étrendjéről és szabad, nyugodt életet biztosítanak számára.

A houstoni rendőrség szombat este közölte, hogy sértetlenül megtalálták az egy hete keresett nagymacskát. A Twitteren közzétett rövid videóban Ron Borza houstoni rendőrparancsnok látható, amint megkönnyebbülten paskolja az épp cumisüvegből etetett állat hátát.

India a városi állatmenhelyen volt, amíg a vadvédelmi terület munkatársai vasárnap reggel érte nem mentek.

A tigris május 9-én keltett riadalmat Houston egy kertvárosi részében, ahol szabadon kószált. Egy szolgálaton kívüli seriffhelyettes majdnem lelőtte az állatot, ám annak feltételezett gazdája, Victor Hugo Cuevas végül autóba tette a tigrist és elhajtott vele. Az esetről több videófelvétel is készült.

A szombat esti sajtótájékoztatón Borza elmondta, hogy Cuevas felesége, Giorgiana átadta a nagymacskát szombaton a hatóságoknak, miután a nő egy barátja felvette a kapcsolatot a városi állatmenhellyel.

„Ez Victor tigrise. Ezt mondta nekem Giorgiana Cuevas. Állítása szerint kilenc hónapja volt náluk az állat” – mondta Borza, hozzátéve, hogy a tigris különböző embereknél töltötte az elmúlt egy hetet, de Cuevas felesége végig tudta, hogy hol van az állat.

A rendőrség továbbra is azt próbálja kideríteni, hogy pontosan hol töltötte a tigris az elmúlt egy hetet. Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e vádemelés az állat birtoklása miatt, Houstonban ugyanis csak egzotikus állatokra vonatkozó külön engedéllyel lehet tigrist tartani.

Cuevas ügyvédje továbbra is kitart amellett, hogy India nem az ügyfele tulajdona, csupán részt vett az állat gondozásában.

Cuevast múlt hétfőn rövid üldözés után elkapták a rendőrök, ám a tigris akkor már nem volt nála. A férfit őrizetbe vették és a letartóztatás elkerülésének bűntettével vádolták, amiért elmenekült otthonából a tigrissel, amikor a veszélyes állat miatt riasztott rendőrök kiérkeztek.

Cuevas óvadék ellenében volt szabadlábon. A férfit egy gyilkossággal vádolják, amely a szomszédos megyében történt 2017-ben. Ártatlannak vallotta magát, azt állította, önvédelemből lőtt.

A férfit szerdán ugyan óvadék ellenében szabadlábra helyezték a letartóztatás elkerülésének ügyében, ám az ügyészség elővette a gyilkossági ügyet, aminek eredményeként Cuevas végül rács mögött maradt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!