budapest

2018.01.10. 15:19

Mi történik a kidobott karácsonyfákkal? (videó)

Január 6-át követően megszaporodnak az utcákon a kidobott fenyőfák.

Budapest, 2018. január 8. Begyűjtött, elégetésre váró karácsonyfákatat készülnek lerakodni egy teherautóról a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. XV. kerületi Fővárosi Hulladékhasznosító Művének udvarán 2018. január 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Csak a fővárosban 500-600.000 darab kidobott fenyőfával számol a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Nem mindennapi logisztikai feladatként tekintenek ennek a mennyiségnek az eltüntetésére. A cég tapasztalatai szerint a dömping január 6-át követően indul, és egészen február közepéig találkoznak kihelyezett (feltehetően) karácsonyfákkal.

A kidobott fenyőfák szezonjában úgynevezett fenyőfajáratok szállítják a felesleges karácsonyfákat. Az FKF felhívja a figyelmet arra is, hogy a fák kihelyezésekor figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

Szerkesztőségünk a kihelyezett fák karácsony utáni sorsának ábrázolására egy külön videót készített. A képanyagot az MTI két fotósának, Balogh Zoltánnak és Varga Györgynek a képeinek a felhasználásával állítottuk össze.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. honlapján található információk szerint az aprított, tüzelőként felhasznosított fák a főváros több tízezer háztartása számára biztosítanak fűtési gőzt, és villamos áramot.

Borítókép: Begyűjtött, elégetésre váró karácsonyfákat készülnek lerakodni egy teherautóról a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. XV. kerületi Fővárosi Hulladékhasznosító Művének udvarán 2018. január 8-án.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!