nem látták többé

2019.06.17. 12:05

Mutatványa közben a Gangeszba merült egy szabadulóművész

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

In this photo taken on June 16, 2019 Indian stuntman Chanchal Lahiri, known by his stage name "Jadugar Mandrake", is lowered into the Ganges river, while tied up with steel chains and ropes, in Kolkata. - An Indian magician who went missing after being lowered into a river tied up in chains and ropes in a Houdini-inspired stunt is feared drowned, police said June 17. (Photo by STR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Teljesen leláncolva, üvegkabinba zárva merült a Gangeszba vasárnap egy indiai szabadulóművész, hogy megmutassa, milyen gyorsan tud onnan kijönni, ám többé nem bukkant fel a vízből, azóta is keresik – jelentette be a rendőrség – adta hírül a Borsonline.

Csancsal Lahirit, az Indiában Mandragóra mágus művésznéven ismert mutatványost egy daru emelte fel kabinostul és engedte le a folyóba, miközben családtagjai, a média képviselői és a rendőrök a parton figyelték.

A negyvenéves férfi azonban nem bukkant fel a vízből.

A rendőrség kiadta a parancsot a keresésére, egyelőre nem jártak sikerrel.

„Folytatjuk a keresést” – közölte az AFP-vel az egyik családtag.

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

„Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki” – magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek.

Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz.

„Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia” – tette hozzá.

Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!