döbbenet

2020.08.15. 15:20

Óriás mocsári patkányok árasztottak el egy texasi parkot (videó)

Legalább húsz hatalmas mocsári patkány árasztotta el az egyesült államokbeli Texas egyik parkját. A hatóságok azt kérik, hogy ne etessék őket, mert megkárosíthatják a vízellátást és megfertőzhetik az embereket.

Forrás: Shutterstock

Az óriási, hódpatkányként is ismert rágcsálók elárasztották a Krauss Baker Parkot Texasban – értesült az Origo.

A helyi hatóságok szerint

a patkányok parazitafertőzést terjeszthetnek a vízgyűjtőkben, így az embereket is megfertőzhetik, ha isznak belőle vagy felfrissülésre használják.

A hódpatkányok populációjának gyarapodása azért van, mert az emberek etetik őket – mondta Rachel Richter biológus. Nem veszik észre, hogy ezzel sokkal kárt okoznak, mint jót. A vadvilágot etetni negatív hatással jár a helyi ökoszisztémára vonatkozóan és az ember-vadvilág konfliktusát eredményezi a közösségeinkben – tette hozzá.

A mocsári patkányok közel másfél kilót vagy a testsúlyuk 25 százalékának megfelelő mennyiséget is megesznek egy nap.

Egy kolónia tavaly alakult ki a környéken, de félő, hogy még több fog érkezni. Egy nőstény hódpatkány kétszer-háromszor kölykedzik egy évben, akár 15 utódot szülve minden alkalommal – írja a Mirror.

Úgy néznek ki, mint egy hód, barna szőrük és hosszú farkuk van, narancssárga fogakkal.

A víz potenciális megfertőzése mellett negatív gazdasági hatásuk is van a környezeti, mezőgazdasági és strukturális károkon keresztül, amit okoznak.

Egy 28 éves nő arra panaszkodott, hogy már

nem meri kiengedni a gyerekét játszani a kertbe, mert nem tartja biztonságosnak.

Autóját sem tudja használni, mert az egyik patkány átrágta magát az üzemanyagcsövön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!