Járvány

2020.05.22. 12:03

Pedálokra cserélték a gombokat egy thaiföldi bevásárlóközpont liftjeiben

A cég a vírusfertőzés kivédése érdekében rukkoltunk elő a lábbal működtethető lifttel.

A woman steps on an elevator foot button system which is designed to help people avoid pressing lift  buttons by hand amid fears of the highly-contagious  coronavirus at Seacon Square shopping mall in Bangkok, Thailand, on May 19, 2020. BANGKOK POST PHOTO/Wichan Charoenkiatpakul

Forrás: AFP/BANGKOK POST PHOTO

Fotó: Wichan Charoenkiatpakul

Pedálokra cserélték a liftek nyomógombjait egy thaiföldi bevásárlóközpontban a járványhelyzet miatt.

A bangkoki Seacon Square vásárlói örömmel üdvözölték a héten az újítást, noha eleinte meglepődéssel fogadták a liftekben és azok előtt lévő pedálokat.

A bevásárlóközpontot üzemeltető Seacon Development szerint a pedálok nyugtatóan hatnak a vásárlókra. „Úgy lehet a legkönnyebben megfertőződni, ha az ember hozzáér egy szennyezett tárgyhoz. Utána megérinti az arcát és a vírus már be is a jutott a szervezetébe a szájon, a szemen és egyéb utakon át. Ennek kivédése érdekében rukkoltunk elő a kézmentes, lábbal működtethető lifttel” – mondta Prote Sosothikul, a cég alelnöke.

Thaiföldön vasárnap nyitottak meg a bevásárlóközpontok és áruházak a járványügyi korlátozások enyhítésének második fázisában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!