aukció

2019.03.10. 17:18

Romy Schneider személyes tárgyaiból rendeznek árverést Bajorországban

A tárgyak a Berchtesgadenhez közeli szülői házból származnak, ahol a bécsi születésű, de német-francia állampolgárságú színésznő a gyermekkorát töltötte.

08 March 2019, Country hat, Landshut: A photographer takes photos of various pieces in an auction room. About 50 objects from the property of Rosemarie Albach (Romy Schneider) will be auctioned on 30.03.2019 in the auction house Ruef. Photo: Lino Mirgeler/dpa - ATTENTION: Only for editorial use in connection with reporting on the auction.

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Romy Schneiderhez (1938-1982) köthető tárgyakból rendeznek árverést a bajorországi Landshutban.

A legendás színésznő mintegy félszáz személyes tárgya, köztük kézitáskái, a sminkasztala, egy komód és dísztárgyak, régiségek kerülnek kalapács alá március 30-án a Ruef aukciósház szervezésében.

A tárgyak a Berchtesgadenhez közeli szülői házból származnak, ahol a bécsi születésű, de német-francia állampolgárságú színésznő a gyermekkorát töltötte, és ahova felnőttként is rendszeresen visszajárt.

A színészlegenda emlékét idéző tárgyakat meg nem nevezett örökösök egy csoportja kínálja eladásra. A tárgyakat március 22. és 27. között az aukciósháznál lehet megtekinteni, de összeállítanak belőlük egy online katalógust is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!