Turizmus

2020.02.08. 09:02

Soha nem utaztak még ilyen sokan Spanyolországba

Spanyolország ismét rekordszámú turistát fogadott tavaly – derült ki a spanyol ipari, kereskedelmi és turisztikai minisztérium internetes oldalán olvasható jelentésből.

Forrás: Pixabay

A spanyol statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a dél-európai országba 83,7 millió külföldi turista látogatott el 2019-ben, 1,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A legtöbben, 18 millióan az Egyesült Királyságból érkeztek. Németország 11,2 millió turistával a második, Franciaország 11,1 millióval a harmadik helyre került a ranglistán.

Ahogy már évek óta, tavaly is Katalónia volt a turisták legfőbb úti célja, mintegy 19,4 millióan választották. A kelet-spanyolországi autonóm közösséget a Baleár-szigetek és a Kanári-szigetek követi 13,7 millió és 13,1 millió látogatóval.

A külföldi turisták 92 millió eurót meghaladó összeget költöttek Spanyolországban a múlt évben

állapította meg a jelentés, hozzátéve, hogy ez 2,8 százalékos növekedés egy év alatt.

Isabel Oliver turizmusért felelős államtitkár szerint a rekord turistaszám az ágazat dinamizmusát mutatja egy olyan esztendőben, amikor a Brexit és a brit Thomas Cook utazási iroda csődje is nehézséget okozott. Ennek alapján bíznak abban, hogy Spanyolország az idén is a nemzetközi turizmus élvonalában képes maradni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!