csodálatos gyógyulás

2019.09.13. 14:00

Szenteltvíz-permetezéssel harcol az alkoholizmus ellen a pópa

Ráadásul nem is akárhonnan permetezi szét a metropolita a hetvenliternyi szentelt vizet, hanem egy repülőgép fedélzetéről, ahova a hatékonyság érdekében szentképeket és ereklyéket is magával visz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Az úgynevezett „keresztes repülés” hagyománya szeptember 11-én, az alkoholizmus elleni küzdelem oroszországi napján, 2006-ban kezdődött el Tverben. Szerdán a város felett köröző repülőgépen egy Kiapaszthatatlan Kehely Mária-ikon, Keresztelő Szent János egy képmása és több helyi szent ereklyéi mellet ott volt Szavva, Tver és Kasinszk metropolitája és Alekszandr Gorjacsov pópa is, aki a szenteltvízhintés szertartását elvégezte.

A fedélzeten volt egy házaspár is, amelyből a férj, akit a TIA beszámolója csak Vjacseszlavként említett, csodálatos gyógyuláson ment keresztül, amikor Moszkvából a Kiapaszthatatlan Kehely-ikonhoz zarándokolt. Tverben megtalálta élete párját, Olgát is.

A pópa arra a kérdésre, hogy nem szokták-e kigúnyolni a „keresztes repülést”, kijelentette: „Nevessenek csak, a nevetés meghosszabbítja az életet. De mi is itt a nevetséges? Az, hogy segíteni akarunk az embereknek abban, hogy megszabaduljanak a betegségeiktől? Az, hogy azt propagáljuk, hogy az emberek hagyjanak fel az alkohollal és a kábítószerrel? Hadd nevessenek csak, mi pedig tesszük majd a dolgunkat.”

Az alkoholizmus elleni küzdelem napját először 1913-ban tartották meg orosz földön az ortodox egyház kezdeményezésére. 1914-ben a szinódus döntése alapján országossá terjesztették ki a kezdeményezést.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!