illegális

2021.01.21. 12:40

Tiltott majomkereskedelem miatt emeltek vádat az amerikai Majomsuttogó ellen

A férfi megpróbált illegálisan eladni egy csuklyásmajmot egy kaliforniai vevőnek.

Forrás: Shutterstock

Főemlősök, köztük veszélyeztett majomfajok egyedeinek illegális szállítása és értékesítése miatt emeltek vádat a „Majomsuttogóként” ismert férfi ellen Floridában.

Az ügyészség szerint az 57 éves Jimmy Wayne Hammonds a tulajdonosa és a működtetője annak a The Monkey Whisperer (A majomsuttogó) nevű vadállattenyésztő és -forgalmazó vállalkozásnak, amelyen keresztül a férfi megpróbált illegálisan eladni egy csuklyásmajmot egy kaliforniai vevőnek.

Hammondsot az állat illegális szállításának megszervezésével vádolják. A majmot a hatóságok lefoglalták a kaliforniai vevő otthonában.

A szerdai vádirat szerint továbbá a férfi veszélyeztetett gyapjasfejű tamarinokat adott el alabamai, dél-karolinai és wisconsini vevőknek, majd hamis papírokkal leplezte az illegális állatkereskedelmet és megpróbált rábírni egy tanút, hogy hazudjon a hatóságoknak.

A férfi elleni vádak között szerepel a veszélyeztett fajokról szóló törvény megsértése és a hamis tanúzásra való felbujtás. Amennyiben az összes vádpontban bűnösnek találják, Hammonds több mint 30 év börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!