Ízléstelenség

2020.10.20. 11:14

Várandós nőt zaklattak az abortuszpárti feministák egy tüntetésen (videó)

„Ha én lennék az a baba, meg akarnám ölni magam” – ezt kiabálták feminista tüntetők egy várandós nőnek a nőkért tartott felvonuláson. Az édesanya szerint gusztustalan volt a megszólalás, ráadásul egész nap zaklatták őt más résztvevők, például azzal, hogy el kellene vetetnie a gyerekét.

Forrás: Shutterstock

Nem telt el a hétvége tüntetések nélkül az Egyesült Államokban. Washingtonban nők vonultak fel szombaton a Women's March keretében, a megmozdulás azonban nem volt teljesen békés – írja a V4NA hírügynökség. Egy egészen megdöbbentő videó jelent meg az interneten arról, ahogyan a tüntetők közül néhány abortuszpárti feminista egy szintén a meneten részt vevő várandós nőt zaklat.

A gond a beszámolók szerint az lehetett, hogy a terhes nő abortuszellenes volt, a tüntetés közepette pedig egy hangosbemondón keresztül a gyermeke szívverését játszotta le. Ez nem tetszett az abortuszpárti nőknek, akik közül az

egyikük azt mondta a kismamának, hogy ha ő lenne a gyermek a méhében, akkor meg akarná ölni magát.

A gusztustalan megjegyzésre több társa is nevetett.

Women’s March protesters scream at pro life pregnant woman. She was playing her babies heartbeat on a sonogram for the crowd to hear. pic.twitter.com/9LE2TLrZ5A

Az anyuka azt mondta az incidenssel kapcsolatban, hogy szerinte a kisbabája is emberi lény, akiért ő felelős, és a kicsi élete is számít. Elmondta, hogy ő a még meg nem született nőkért is menetel, ezért fontos a méhében lévő kislánya is. Mint kiderült,

a terhes nőt egyébként egész nap zaklatták a tüntetők, azt mondták neki, hogy menjen haza, és hogy a gyermekét el kellene vetetni.

Ez a gusztustalan megnyilvánulás azonban nem a feminizmus, mutatott rá az édesanya. Szerinte éppen azt kellene megmutatniuk egymásnak, hogy támogatják egymást minden különbség ellenére.

Grown man “feminist” screams at pregnant women at Women’s March. pic.twitter.com/3epXV45rac

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!