kedves gesztus

2017.09.21. 22:27

Vége a reptéren elkóborolt plüssmacik korának (videó)

A glasgow-i légikikötő zseniális módszerét tanítani kéne.

A gyerekekkel együtt utazó plüssállatok is kaphatnak ezentúl poggyászcímkét a skóciai Glasgow repülőterén, amelynek személyzete elhatározta, minden erejével azon lesz, hogy hazajuttassa a területén felejtett játékokat.

Évente több száz mackó és egyéb plüssjáték marad magára a repülőtéren vagy az oda érkező járatok fedélzetén. Az elmúlt három hónapban 21 plüssfigurát – hatalmas kék szörnytől kezdve apró ölelgetnivalókig – hagytak hátra gazdáik a reptér területén – olvasható a Glasgow Airport honlapján.

Annak érdekében, hogy az elveszett mackóknak ne kelljen többé sokáig rostokolniuk a reptéren, illetve, hogy a megtalálóik azonnal értesíteni tudják a tulajdonosokat, a repülőtéren bevezették a mackócímkét (Teddy Tag), amelyet a bőröndcímkéhez hasonlóan az utasfelvételi pultoknál lehet beszerezni és kitölteni a plüssjáték-tulajdonos adataival.

Az eddig megtalált játékokról fényképet és a következő videót is közzétette a reptér, remélve, hogy a gyerekek felismerik elveszett kedvenceiket, és vagy személyesen eljönnek értük, vagy kapcsolatba lépnek a repülőtérrel a közösségi oldalakon keresztül.

Reméljük, minden két-és négylábú plüsskedvenc hazatalál!

Borítókép: Max Pixel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!