ez serpamunka volt

2018.05.16. 10:49

Világrekord dőlt meg az Everesten

Kami Rita veterán hegyi vezető 22-szer is megmászta az Everestet, ezzel világrekordot döntött, ő jutott fel a legtöbbször a világ legmagasabb csúcsára.

This photograph taken on March 28, 2018 shows Nepali mountaineer Kami Rita Sherpa posing for a picture at Boudhanath Stupa, where he has a rented room, on the outskirts of Kathmandu. A Nepali Sherpa is hoping to summit Mount Everest for a record-breaking 22nd time next month, during the busy climbing season that each year sees hundreds of climbers reach the top of the world. But to Kami Rita Sherpa, who has worked as a guide on Everest for over two decades, climbing to 8,848 metres (29,029 feet) is a job not a record-shattering feat. / AFP PHOTO / Prakash MATHEMA / TO GO WITH Nepal-Everest-mountaineering-sherpa-record,FOCUS by Annabel SYMINGTON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Prakash Mathema

A 48 éves nepáli serpa szerdán érte el a 8848 méteres hegytetőt, jelenleg biztonságban ereszkedik lefelé – közölte Gianendra Sresztha, az alaptáborban tartózkodó tisztviselő.

Kami Rita a szerdai csúcshódításig egyike volt annak a három hegymászónak, akik 21-szer jutottak fel a Csomolungmára.

Sresztha hozzátette, hogy a jó időjárási körülményeket kihasználva hegymászók tucatjai érhetnek fel az Everestre szerdán.

A csúcsra vezető utat a héten nyitották meg a számos országból érkezett, mintegy 340 hegymászó és hegyi vezetőik előtt, hogy az idei tavaszi mászószezonban felkapaszkodjanak az Everestre.

Borítókép: az új világcsúcstartó, Kami Rita

AFP PHOTO / Prakash Mathema

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!