Életmód

2013.02.17. 15:22

Az öregedés lassítható

A nyugati orvoslás egy durva, agresszív, materiális orvoslás. Arra tanít minket, hogy egészségünket a gyógyszerek tartják fönn.

Nagy Imre

A kínai gyógyítás viszont finom, az energia mobilizálásán alapuló, képességeket felhozó orvoslás. Általa önfenntartóvá tehető az egészség.  Ezekkel a gondolatokkal kezdte a közelmúltban Pápán tartott előadását dr. Eőry Ajándok professzor.  

- Ahogyan betegségünket magunk okozzuk, úgy az egészségünket is vissza tudjuk szerezni. Kínában az orvosokat addig fizették, amíg a gondjaikra bízottak egészségesek voltak. Mennyivel könnyebb lenne egy olyan egészségügyet fönntartani, ami a betegségek megelőzésére, az egészség fönntartására épít - mosolyog a professzor, aki szerint életkorunk 100 évre kódolt.

Miközben tornagyakorlatokkal teletűzdelt előadását tartja, körülnézek a szépszámú közönségen. Érzékelem, nem csak nekem vannak fenntartásaim a hallottakkal kapcsolatban. Aztán elég egyszer belenézni a "szegények orvosa" szemébe. Van a tekintetében valami, amitől hiteles lesz a mondandó. Aztán a kínai gyógyítás hazai meghonosítója szemléletesen mutatta be a 3-2-1 meridiántornát.



- A gyakorlatoknak nincs semmi eszközigénye. Ez alatt az idő alatt olyan állapotba jut az ember, mint egy kétórás konditermi testedzés során. Az elnevezésben a 3-as szám arra utal, hogy három meridiánponton kell az akupresszúrát alkalmaznunk. Az 1-es jelentése a has: naponta gyakorolnunk kell a helyes hasi légzést. A 2-es pedig a lába erejére utal: a fizikai mozgásnak például tökéletesen megfelel a naponta végzett guggolás. Ez a legösszetettebb gyakorlat az állóképesség javításához - fogalmazott a professzor, majd bemutatta a tornagyakorlatokat.

Ezeket az érdeklődő közönség vele együtt végezte. Az első pont a hüvelyk- és mutatóujj középcsontjai között helyezkedik el a kézháton, azon a meridiáncsíkon, ami az orrnyílás mellé megy föl. Ennek mentén, a pont nyomásával kezelhetők a kisizületek, az ujjak, a csukló, a könyök, a nyak, az arcterület problémái, a fog- és fejfájás, a hallás- és látásjavítás. De éppígy hat a vastagbél működésére is. A másik pont a csuklón található, nyomása a simaizmokra hat, értágító, nyugtató pontként is funkcionál. A harmadik a "hosszú élet pontja", a térd alatt, a lábszárcsonttól egyhüvelyknyire található. Masszírozásával erősíthetjük immunrendszerünket, lassíthatjuk az öregedést, javítja az emésztést, és a magas vérnyomásra is jótékony hatással van.

Mindehhez  - második gyakorlatként - a hasi légzés alkalmazása, majd végül a guggolás szükséges csupán.  keretes:  A módszert, az úgynevezett 3-1-2 meridiántornát a közel kilencven éves kínai Zhu Zhong Xiang biofizikus professzor dolgozta ki, úgy huszonöt évvel ezelőtt. A torna gyakorlatai mindenkinél hatásosak és könnyen elvégezhetők. A módszer a tizenkét fő- és két középvonali meridián létén alapszik. Ezekben - egészséges állapotunkban - akadálytalanul kering az életenergia, míg betegségben a keringés megakad. Ezt megelőzendő napi tizennyolc percnyi otthon is végezhető torna szükséges csupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!