Életmód

2015.06.17. 17:49

Szomszédolunk

Szomszédolni jó! Ezt még gyerekkoromban megtapasztaltam, amikor nagyanyámmal esténként hol az egyik, hol a másik utcabélinél kötöttünk ki.

Barta Éva

Hallgattam a kertvárosi híreket, amelyekben sajátosan keveredtek a pletykák és bölcsességek, na meg az újabb süteményrecepteket megannyi élettapasztalattal fűszerezve. Ezek a régi hangulatok és képek villantak fel bennem, amikor a Veszprémi Idősügyi Tanács ülésén a nyitásról, na meg a szomszédolásról tervezgettünk. Nos, nem is csak tervezgettünk. Lókúton jártunk a Szenior Tanácsadók Társaságával. A szép, rendezett faluban még olyan igazi mesebeli tulipánfát is láttunk a főúton. Azt mondta a polgármester, hogy több ilyen is van, mert szereti az itteni levegőt. Csak azon csodálkoztunk, hogy nincs nyugdíjasklub, holott 120 nyugdíjas él Lókúton. Elbúcsúztunk, majd hamar kiderült, hogy a Viszontlátásra! nem formális elköszönés volt. Néhány hét múlva meghívást kaptunk a lókúti Évgyűrűk Nyugdíjas Klub alakuló ülésére. Mivel a klub neve és a Napló nyugdíjasoknak szóló melléklete ugyanaz, hát névrokonok lettünk. A rokonság pedig kötelez, így ezután is figyelemmel kísérjük majd programjaikat, tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!