Életmód

2016.01.01. 10:53

Tippek másnaposságra – igyunk vizet és együnk tésztát!

Veszprém – Nem válik be újévkor sem, aki másnaposságra azt gondolja, kutyaharapást szőrivel. Egy „gyógysör” nem hozza meg a kívánt hatást – közölte Nátrán Albin megyei mentésvezető, akit arról kérdeztünk, mit tegyen az, aki szilveszter éjszakáján többet ivott a kelleténél.

Kovács Erika

Azt tanácsolta, hogy legfontosabb a folyadékpótlás, ami egyfelől kimossa a szervezetből az alkoholt, másfelől a szeszes italok rengeteg vizet vonnak el a szervezetből,  amit pótolni kell. Legjobb az ásványvíz, mindegy, hogy milyen fajta, jók még az enyhén cukros üdítőitalok is. Jól jön adott esetben egy patikában vehető fejfájás- és fájdalomcsillapító. Sokan nem ismerik, de csodát tehet a tésztafélék fogyasztása, aminek kitűnő „májvédő” hatása van szénhidráttartalmánál fogva, amit másnaposan ugyancsak pótolni kell. Mindemellett gyorsítja  a kijózanodást a pihenés, illetve a szabad levegőn való mozgás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!